Activiteit

Expositie van Geertrui van Herwijnen en Dien Jorien Geertsma

21 september

Geertrui van Herwijnen groeide op in Bergen NH.

Zij is de jongste telg uit een groot kunstenaarsgezin. De kinderen zwierven veel in de natuur want als vader Jan schilderde moest het stil zijn in huis.

Met haar broer struinde Geertrui door de polder en de duinen. Soms kropen ze op hun knieën waardoor de wereld heel groot leek; een hobbelig heideveld werd een kudde bizons en verwaaide berken stonden in de Afrikaanse savanne.

 

In haar fotografie vind je deze manier van kijken terug.

We zien woestijnen, delta's ijsplaneten, we duiken onder water in geheimzinnige poelen en vliegen over de zandduinen van Namibië.

 

Op haar zwerftochten in Bergen langs het strand, door de duinen en het polderland zijn haar foto's ontstaan.

Sinds 2009 exposeert Geertrui van Herwijnen meerdere keren per jaar.

 www.geertruivanherwijnen.nl 

 

 

Dien Jorien Geertsma, keramiek. 

Inspiratiebronnen voor mijn keramische objecten, allemaal unica, zijn divers. Alledaagse gebruiksvoorwerpen als een fles, fruit, kom of doek zijn uitgangspunt voor stillevens, waarbij de vorm voor mij belangrijker is dan de functie. De open vormen zijn als tekeningen in de ruimte, driedimensionaal, maar teruggebracht tot de essentie van het onderwerp. Graag combineer ik verschillende vormen; de interactie die dan ontstaat krijgt soms een beetje het karakter van een gesprek. De vormgeving van de wandobjecten is geïnspireerd op cartoons of strips. Decoraties in zwart/wit versterken de vorm, maar ik neem ook graag een loopje met de waarneming.