Activiteit

Expositie Barbara Jonk

04 juni

Boek en expositie bij gelegenheid van 50-jarig kunstenaarschap

Barbara Jonk in kerkje De Woude

Beeldend kunstenares Barbara Jonk (Grootschermer) exposeert tijdens het Pinsterweekend (4, 5 en 6 juni) en het weekend daarop (zaterdag 11 en zondag 12 juni) in kerkje De Kemphaan op eiland De Woude. Het kerkje staat open van 12:00 tot 17:00 uur. Bij de tentoonstelling wordt het boek ‘Een kleurrijk leven’ gepresenteerd over het 50-jarige kunstenaarschap van Barbara Jonk.

De in Amsterdam geboren Barbara Jonk (1955) tekent en schildert al vanaf haar jongste jaren. Vanaf haar 13eassisteert zij haar vader Nic Jonk in zijn beeldhouwers atelier. De lessen die zij van hem krijgt zijn bepalend voor haar toekomst als kunstenares. Op haar 15e  schaft zij een oven aan en start haar eerste atelier in het stookhok bij haar ouders. In 1972 heeft zij haar eerste tentoonstelling in Galerie Facet te Amsterdam. Er zullen er vele volgen in binnen- en buitenland.

Bedrijven kopen haar werk aan, evenals museum Hannema de Steurs. Jonk illustreert ook 6 gedichtenbundels van haar moeder Greet Jonk-Commandeur. In de jaren 1979-1991 wil zij de eenzaamheid van haar atelier verlaten en gaat zij voor reclamebureaus werken (Heerhugowaard, Bergen, Amsterdam en Amstelveen). Met haar zus Saskia begint ze een eigen bureau Art en Design dat onder meer kunstboeken ontwerpt.

Barbara heeft twee dochters, haar werk is tot vandaag de dag regelmatig te zien in diverse galeries en tijdens open dagen in haar eigen atelier in Grootschermer.

  • Einde persbericht. Voor inlichtingen m 06 21492235