Activiteit

Op 25 en 26 juli exposeert Gé Dubbelman op De Woude

25 juli

Op 25 en 26 juli exposeert Gé Dubbelman in kerkje De Kemphaan op De Woude.

Het kerkje is tijdens de expositie geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

 

Gé over de tentoonstelling in het kerkje De Kemphaan:

Mijn opdrachtwerk en vrij werk zijn erg met elkaar verweven.

Landschap en de veranderingen daarin aangebracht door de mens hebben al vanaf mijn jeugd mijn belangstelling. Niet vreemd dat ik als fotograaf de bouw van de Noord-Zuidlijn heb willen volgen. Het was in eerste instantie een vrij project, maar vele pogingen om voor de serie subsidie aan te vragen gaven geen resultaat.

In 1999 heb ik besloten om aan de opdrachtgever te vragen om de aanleg van de lijn als fotograaf te mogen volgen. Dit resulteerde in een opdracht voor het gehele project.

Ik denk dat het een voordeel was dat ik er met een persoonlijke interesse aan begon.

Mijn betrokkenheid bij de bouw en de bouwers werden weerspiegeld in mijn foto’s.

Vanaf het eerste moment dat mijn foto’s en timelapse films op het internet verschenen kreeg ik veel extra aandacht voor mijn werk. Veel volgers hekenden zich in mijn wijze van vastleggen van het project.

Nog één jaar werk ik voor Metro en Tram om de renovatie van de metrolijn in Amstelveen met de camera vast te leggen.

De afgelopen jaren heb regelmatig gewerkt aan mijn nieuwe project: Industrielandschappen in combinatie met het milieu.

De foto's die in de kerk komen te hangen en de filmvertoningen zijn een weergave van de eerste jaren werk aan deze serie.

 

Samenvatting van mijn CV:

Mijn belangrijkste werkterreinen zijn voornamelijk architectuurfotografie, stadslandschappen, bedrijfsreportages en portretfotografie. Naast opdrachten nemen eigen projecten een heel belangrijke plaats in. Mijn archief bevat onder andere series over de binnenstad van Amsterdam, het industriële erfgoed van de Zaanstreek en foto's van Lage Zwaluwe, een dorp aan de rand van de Biesbosch..

SINDS JANUARI 1987 AANGESLOTEN BIJ FOTOBUREAU HOLLANDSE HOOGTE TE AMSTERDAM.

In 1995 en 1996 heb ik in opdracht van de Provincie Noord-Holland een serie gemaakt over het industrieel erfgoed van de Zaanstreek. Vanaf 2002 volg ik de veranderingen in het Centrum van Zaandam voor het Gemeentearchief van Zaanstad.

Vanaf december 1997 tot januari 2000 heb ik gewerkt aan een project over het dorp waarin ik ben opgegroeid: 'Lage Zwaluwe'. Het werd een serie over het dorp en de directe omgeving aan het eind van de 20e en het begin van de 21e eeuw. De serie is tentoongesteld van maart tot september 2000 in het Breda's Museum.

VANAF JANUARI 2001 TOT 22 JULI 2018 VOLGDE IK VOOR DE DIENST METRO EN TRAM DE AANLEG VAN DE NOORD/ZUIDLIJN DWARS DOOR AMSTERDAM

Met de ten tijde van De Watersnoodramp in 1953 gemaakte foto's uit het boek "de Ramp" als uitgangspunt heb ik het contrast met de situatie van 2002/2003 in beeld gebracht. Ik ben maanden lang op zoek gegaan naar de getroffen locaties en heb dezelfde plekken gefotografeerd.

Na de sluiting in 2003 van de munitiefabriek Eurometaal op het Hembrugterrein in Zaandam worden de ontwikkelingen op dit terrein door mij vast gelegd met de camera. Het eerste deel van de fotoserie was te zien van 2 april t/m 24 september 2006 in het Zaans Museum. Maar wordt vervolgd....

In 2007 kreeg ik mijn eerste opdracht van de Frames Process Systems B.V. in Nederland. Met de camera volgde ik de montage en plaatsing van technische installaties voor gaswinning op de locatie Middelie in de Beemster. Frames is gespecialiseerd in het gebruik van modules die verplaatsbaar zijn. Daardoor zijn deze opnieuw in te zetten op een andere locatie.

Vanaf 2016 volg ik de werkzaamheden m.b.t. de renovatie van de metrolijn naar Amstelveen. Fotografie en filmopnamen in opdracht van het Projectbureau Amstelveenlijn.expositie Ge dubbelman