Nieuws

Exposities op De Woude

21 april 2018

In 2019 zijn er wederom verschillende exposities te bezoeken in het kerkje De Kemphaan.

 

 

Op 20 en 21 juli is het collectief KUNST in UITVOERING te bewonderen in ons kerkje.

Collectief bestaat uit Jan Kerssens, Vera Verzijlenberg, Hetty van de Meent, Trudy Keyzer.

Met ons vieren vormen wij de leden van het collectief “KUNST in UITVOERING”.

Collectief “KUNST in UITVOERING” laat licht in de schaduw schijnen in De Kemphaan op De Woude!

 

Vier kunstenaars vormen het COLLECTIEF “KUNST in UITVOERING”.     

De groep bestaat uit Jan Kerssens, beeldhouwer, Vera Verzijlenberg, schilder en beeldhouwer, beiden uit Limmen, Trudy Keyzer, schilder en beeldhouwer, Hetty van de Meent, schilder, beiden uit Heiloo.

 

In het kerkje De Kemphaan op het eiland De Woude presenteren zij zich gezamenlijk met een overzicht van hun werk van de afgelopen jaren. Elk jaar werken zij een gezamenlijk thema uit.

Op deze expositie vindt u werken onder thema's als “Licht en Schaduw”, “Op Poten Gezet” , “Oude Meesters in een Nieuw Jasje”.

Hun visie hiervan hebben zij in steen, brons, keramiek, hout, stof en schilderijen in diverse technieken weten neer te zetten.

Alle elementen komen aan bod, van mens tot materie, van uitdagend tot ingetogen, van spanning tot rust, in figuratieve vorm tot abstractie.

Het is fascinerend hoe Kerssens, Verzijlenberg, Keyzer en Van de Meent dit gegeven in hun kunst-uitingen weten te combineren tot een evenwichtig geheel, waarbij hun eigen stijl niet verloren gaat.

 

Tevens kunt u genieten van live muziek van troubadour Hubert Kuijper.

 

 

 

Op 31 augustus en 1 september exposeren Annet Bentvelzen en Nicole van der Heijden 

 

Nicole van der Heijden:

"Ik verzamel van alles en later, pas veel later, weet ik dan waarvoor".

Het ordenen van verzamelde vormen speelt steeds weer een rol in mijn werk.

Tijdens dit vormgeven weet ik soms niet wat me het eerst of het meest fascineert, de beweging of het materiaal.

Is het de beweging, ontstaan door het ritme van de handeling, die het materiaal uitdaagt, of is het andersom?

Annet Bentvelzen:

Mijn discipline is keramiek.

De laatste tijd werk ik uitsluitend met donkerbakkende klei wat het werk een uitstraling van oudheid geeft, ook worden mijn werkstukken kleiner en fijner, ik vind dat beter bij het materiaal “klei” passen.

Verder vind ik belangrijk dat het werk prettig is om naar te kijken en dat het een bepaalde rust uitstraalt.

 

 

21, 22 september en 28 en 28 september zijn de foto's van Geertrui van Herwijnen en de keramiek beelden van Dien Jorien Geertsma te bewonderen in De Kemphaan

 

 

Geertrui van Herwijnen groeide op in Bergen NH.

Zij is de jongste telg uit een groot kunstenaarsgezin. De kinderen zwierven veel in de natuur want als vader Jan schilderde moest het stil zijn in huis.

Met haar broer struinde Geertrui door de polder en de duinen.Soms kropen ze op hun knieën waardoor de wereld heel groot leek; een hobbelig heideveld werd een kudde bizons en verwaaide berken stonden in de Afrikaanse savanne.

In haar fotografie vind je deze manier van kijken terug.

We zien woestijnen, delta's ijsplaneten, we duiken onder water in geheimzinnige poelen en vliegen over de zandduinen van Namibië.

Op haar zwerftochten in Bergen langs het strand, door de duinen en het polderland zijn haar foto's ontstaan.

Sinds 2009 exposeert Geertrui van Herwijnen meerdere keren per jaar.

 

Dien Jorien Geertsma, keramiek. 

Inspiratiebronnen voor mijn keramische objecten, allemaal unica, zijn divers. Alledaagse gebruiksvoorwerpen als een fles, fruit, kom of doek zijn uitgangspunt voor stillevens, waarbij de vorm voor mij belangrijker is dan de functie. De open vormen zijn als tekeningen in de ruimte, driedimensionaal, maar teruggebracht tot de essentie van het onderwerp. Graag combineer ik verschillende vormen; de interactie die dan ontstaat krijgt soms een beetje het karakter van een gesprek. De vormgeving van de wandobjecten is geïnspireerd op cartoons of strips. Decoraties in zwart/wit versterken de vorm, maar ik neem ook graag een loopje met de waarneming.

 

 

 

Bent u geïnteresseerd om ook te exposeren in ons kerkje De Kemphaan? Er zijn nog "weekenden vrij". Neem contact op met kunstcommissie@dewoude.net