Nieuws

Exposities 2022 op De Woude

17 april 2022

 

Vanaf 17 en 18 april (pasen) zijn er weer prachtige expositie van verschillende kunstenaars te bewonderen op De Woude!!

Met pasen, op 17 en 18 april, exposeert de Zaanse kunstenares Inez Melessen (1956) van 12.00-17.00 uur in ‘De Kemphaan’ het kerkje van De Woude het eiland in het Alkmaardermeer.

 

In haar keramiek en drukwerk zoekt Inez Melessen naar de grenzen van wat technisch mogelijk is. Geboeid door de natuur experimenteert ze met lichtval, vorm en aardkleuren om een vervreemdend spanningsveld te creëren tussen de materialen.

 

‘Het soort materiaal is voor mij het begin van de zoektocht. Wat kan ik ermee, kleur en textuur zijn een onderdeel van de inspiratie’.

 

Het toepassen van verschillende bewerkingstechnieken op materialen als klei, papier, textiel en verf maken het ingrijpen van de mens daardoor in het werk steeds voelbaar.

 

‘In deze zoektocht naar mogelijkheden ontstaan er series die verhalen vertellen over liefde, onrust, eenzaamheid of avontuur in een geheimzinnige omgeving.

 

 

 

 

Expositie Barbara Jonk

Barbara Jonk exposeert in het pinksterweekend van 4 juni tot met 6 juni in het kerkje De Kemphaan. Openingstijden van 12.00-17.00.

Barbara (Amsterdam 1955) tekent en schildert al vanaf haar jongste jaren en als zij vanaf haar dertiende jaar haar vader (Nic Jonk) assisteert in zijn beeldhouwers atelier en zij tevens les van hem krijgt is haar toekomst  bepaald en zal zij vanaf dat moment kunstenares zijn.


Op haar vijftiende neemt zij pottenbakkers les en schaft zij een oven aan en start haar eerste atelier in het stookhok bij haar ouders.
In 1972 heeft zij haar eerste tentoonstelling in Galerie Facet te Amsterdam en er zullen er vele volgen in binnen en buitenland o.a. Belgie- Duisland en Noorwegen.


Hiernaast zijn er ook diverse opdrachten van bedrijven en een aankoop van museum Hannema de Steurs, ook illustreert zij 6 gedichtenbundels van haar moeder Greet Jonk-Commandeur.
In de jaren 1979-1991 wil zij de eenzaamheid van haar atelier wel eens verlaten en gaat zij bij div. reclame bureaus werken ( H. H. Waard-Bergen-Amsterdam-Amstelveen) en uiteindelijk met haar zus Saskia een eigen bureau Art en Design waar zij kunstboeken en cosmetica folders en verpakkingen hebben ontworpen.
Vanaf 1991 volgt een rustigere periode, zij krijgt twee dochters, zij heeft naast haar kinderen nu weer meer tijd voor haar atelier en is tot vandaag regelmatig te zien in diverse galeries en tentoonstellings ruimtes.

 

Op 2 en 3 juli komt Coby Mulder en collega's wederom exposeren op De Woude

 

Meer informatie volgt

 

Op 16 en 17 juli exposeert Evalien de Lange van de Boetserie in het kerkje De Kemphaan

 

Meer informatie volgt

Op 20 en 21 augustus exposeert Erik Klein Schiphorst in ons mooie kerkje

Meer informatie volgt

 

Tot slot op 17 en 18 september exposeert Victor de Boo

Meer informatie volgt