Nieuws

Exposities 2021 op De Woude

25 juni 2021

 

Vanaf 26 en 27 juni zijn er weer prachtige expositie van verschillende kunstenaars te bewonderen op De Woude!!

Op 26 en 27 juni exposeert Theo van Dam in kerkje De Kemphaan

Jaren geleden is Theo een zoektocht ingeslagen die al diverse tentoonstellingen van zijn beelden en schilderijen heeft opgeleverd. Zijn fantasie uit zich in spannende beelden waarin ronde en meanderende vormen afwisselend en elegant overgaan in strakke contouren. Formele kracht en tijdloosheid spreken uit de fraai afgewerkte bronzen objecten. De schilderijen zijn doorwerkt, rijk aan verwonderlijke details en blijven de beschouwer intrigeren op diverse zicht afstanden. Uiteenlopende thema’s hebben de revue gepasseerd, altijd gekenmerkt door uitbundig kleurgebruik die grote passie uitspreken.

Theo houdt van uitdagingen en zoekt in zijn werk niet altijd de gemakkelijkste weg. Na een periode van werken aan een thema krijgt hij vaak de drang om expressief te schilderen en zich met verf, spatels kwasten helemaal uit te leven en te genieten van de vrijheid die het schilderen biedt.  

Voor meer informatie klik hier of download de brochure

 

 

 

Op 24 en 25 juli exposeert Gé Dubbelman in kerkje De Kemphaan op De Woude.

Gé over de tentoonstelling in het kerkje De Kempaan:

 

Mijn opdrachtwerk en vrij werk waren altijd erg met elkaar verweven.

Landschap en de veranderingen daarin, aangebracht door de mens, hebben al vanaf mijn jeugd mijn belangstelling. 

Niet vreemd dat ik als fotograaf de bouw van de Amsterdamse Noord-Zuidlijn heb willen vastleggen. In 1999 heb ik aan de opdrachtgever verzocht om de aanleg van de lijn als fotograaf te mogen volgen. 

Dit resulteerde in een opdracht voor het gehele project, tot de metro in 2018 ging rijden.

Mijn betrokkenheid bij de bouw en de bouwers werden weerspiegeld in mijn foto’s.

Voor Dienst Metro en Tram maakte ik daarna tot eind 2020 een documentaire serie over de renovatie van de metrolijn in Amstelveen.  

Tijdens deze laatste opdracht heb ik al regelmatig gewerkt aan mijn nieuwe vrije project: landschappen in combinatie met het milieu.

De getoonde foto's en filmvertoningen in de kerk zijn een weergave van de eerste jaren werk aan dit onderwerp.”

 

 Het kerkje is tijdens de expositie geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Op 28 en 29 augustus exposeert Carla de Graaf in het kerkje De Kemphaan op De Woude.

 

Carla de Graaf

Carla is geboren in 1960 als dromer en ziener, zij creëert kunst op gevoel. Ze laat in haar objecten de ontmoeting van mens en natuur tot uiting komen. Even stilstaan bij moeder natuur die onmisbaar is voor de balans in het leven. Haar kracht ligt in het werken met uiteenlopende materialen. Zij experimenteert graag met allerlei grondstoffen op zoek naar een substantie die het juiste effect geeft aan haar beelden. Zoals brons, staal of steen. In combinatie met recycle materiaal ontstaan daardoor eigenzinnige beelden. Naast het maken van beelden schildert Carla graag op grote doeken hierin verwerkt zij wederom regelmatig recycle materiaal.

 

Op 25 en 26 september expositie van Laura van Dijk met collega's in kerkje De kemphaan op De Woude.

Jansje Dane, Marsha Metselaar, Alan de Geus, Laura van Dijk, Nicole van der Heijden en Angèle van den Thillart exposeren 25 en 26 september in de Kemphaan op het eiland de Woude. Het is de derde keer dat deze Zaanse kunstenaars samen exposeren.

 

Jansje maakt verrassende beelden van alledaagse materialen, zoals oordopjes en kippengaas. Alan tekent surreële taferelen in sterke lijnen en zachte kleuren. Nicole laat een serie bewegelijke objecten zien. Angèle schildert en boetseert fragmenten van de mens, zoals torso’s en voeten. Marsha maakt figuratief, verhalend werk in keramiek en textiel en Laura verbeeld de poëzie van het gewone in installaties en fotografie.

 

Ondanks een groot verschil in materiaal en technieken komt hun werk toch samen tot een geheel. Het verhalende en poëtische wat in ieder van hun werk te vinden is zorgt voor een caleidoscopische, afwisselende en verrassende tentoonstelling.

  

25&26 september van 12.00-17.00 uur In het kerkje De Kemphaan op De Woude.