Nieuws

Exposities 2021 op De Woude

25 juni 2021

 

Vanaf 26 en 27 juni zijn er weer prachtige expositie van verschillende kunstenaars te bewonderen op De Woude!!

Op 26 en 27 juni exposeert Theo van Dam in kerkje De Kemphaan

Jaren geleden is Theo een zoektocht ingeslagen die al diverse tentoonstellingen van zijn beelden en schilderijen heeft opgeleverd. Zijn fantasie uit zich in spannende beelden waarin ronde en meanderende vormen afwisselend en elegant overgaan in strakke contouren. Formele kracht en tijdloosheid spreken uit de fraai afgewerkte bronzen objecten. De schilderijen zijn doorwerkt, rijk aan verwonderlijke details en blijven de beschouwer intrigeren op diverse zicht afstanden. Uiteenlopende thema’s hebben de revue gepasseerd, altijd gekenmerkt door uitbundig kleurgebruik die grote passie uitspreken.

Theo houdt van uitdagingen en zoekt in zijn werk niet altijd de gemakkelijkste weg. Na een periode van werken aan een thema krijgt hij vaak de drang om expressief te schilderen en zich met verf, spatels kwasten helemaal uit te leven en te genieten van de vrijheid die het schilderen biedt.  

Voor meer informatie klik hier of download de brochure

 

 

 

Op 24 en 25 juli exposeert Gé Dubbelman in kerkje De Kemphaan op De Woude.

Gé over de tentoonstelling in het kerkje De Kempaan:

Mijn opdrachtwerk en vrij werk zijn erg met elkaar verweven.

Landschap en de veranderingen daarin aangebracht door de mens hebben al vanaf mijn jeugd mijn belangstelling. Niet vreemd dat ik als fotograaf de bouw van de Noord-Zuidlijn heb willen volgen. Het was in eerste instantie een vrij project, maar vele pogingen om voor de serie subsidie aan te vragen gaven geen resultaat.

In 1999 heb ik besloten om aan de opdrachtgever te vragen om de aanleg van de lijn als fotograaf te mogen volgen. Dit resulteerde in een opdracht voor het gehele project.

Ik denk dat het een voordeel was dat ik er met een persoonlijke interesse aan begon.

Mijn betrokkenheid bij de bouw en de bouwers werden weerspiegeld in mijn foto’s.

Vanaf het eerste moment dat mijn foto’s en timelapse films op het internet verschenen kreeg ik veel extra aandacht voor mijn werk. Veel volgers hekenden zich in mijn wijze van vastleggen van het project.

Nog één jaar werk ik voor Metro en Tram om de renovatie van de metrolijn in Amstelveen met de camera vast te leggen.

De afgelopen jaren heb regelmatig gewerkt aan mijn nieuwe project: Industrielandschappen in combinatie met het milieu.

De foto's die in de kerk komen te hangen en de filmvertoningen zijn een weergave van de eerste jaren werk aan deze serie.

 

 Het kerkje is tijdens de expositie geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Op 28 en 29 augustus exposeert Carla de Graaf in het kerkje De Kemphaan op De Woude.

 

Carla de Graaf

Carla is geboren in 1960 als dromer en ziener, zij creëert kunst op gevoel. Ze laat in haar objecten de ontmoeting van mens en natuur tot uiting komen. Even stilstaan bij moeder natuur die onmisbaar is voor de balans in het leven. Haar kracht ligt in het werken met uiteenlopende materialen. Zij experimenteert graag met allerlei grondstoffen op zoek naar een substantie die het juiste effect geeft aan haar beelden. Zoals brons, staal of steen. In combinatie met recycle materiaal ontstaan daardoor eigenzinnige beelden. Naast het maken van beelden schildert Carla graag op grote doeken hierin verwerkt zij wederom regelmatig recycle materiaal.

 

Op 25 en 26 september expositie van Laura van Dijk met collega's in kerkje De kemphaan op De Woude.

 

Meer informatie volgt.

 

En de exposities in 2021 worden op 16 en 17 oktober afgesloten met een prachtige expositie van Victor de Boo

Victor de Boo is een succesvolle Nederlandse jazz drummer en grafisch kunstenaar. Als je zijn werk ziet wordt duidelijk dat hij zich voornamelijk laat inspireren door zijn dagelijkse werk als musicus.

Op zijn expositie ‘JAZZSESSION’ ziet u enkele van zijn kleurrijke werken die hij tussen 2017 en 2018 maakte. Sindsdien is hij een veelgevraagde kunstenaar door diverse galeries in Nederland. Ook zal er nog niet eerder tentoongesteld nieuw werk te zien zijn waarin nog steeds zijn passie voor de jazzmuziek naar voren komt.