Activiteit

Expositie Theo van Dam

26 juni

Op 26 en 27 juni exposeert Theo van Dam in kerkje De Kemphaan.

Beelden van Theo van Dam  (artheo).

 Zijn fantasie uit zich in spannende beelden waarin ronde en meanderende onderdelen afwisselend en elegant overgaan in strakke contouren. Formele kracht en tijdloosheid spreken uit de fraai afgewerkte bronzen objecten. Die formelen kracht vindt je ook terug in zijn kunststof beelden.

Wilt u iets bij toeschouwers losmaken en zo ja, wat?

‘’Het moet vragen oproepen. Bij mijn beelden wil ik de toeschouwers uitnodigen om wat ze raakt aan het beeld te verklaren. Wat de associatie is met wat ze zien in het beeld.

Van mijn beelden vind ik dat ze moeten voldoen aan mijn eigen normen van mooi zijn. Ze moeten iets eigens hebben en uitnodigen, het gevoel van tijdloos zijn. 

Ontstaan van een beeld, tekeningen en vormentaal die je een aantal weken hanteert op b.v. vakantie. Thuis aangekomen gaan er dan een aantal kilo’s klei op de bok en komen de vormen tevoorschijn en wordt het 3 dimensionaal. Een map vol ideeën kan als inspirator dienen voor opdrachtgevers.

 

Theo houdt van uitdagingen en zoekt in zijn werk niet altijd de gemakkelijkste weg. Na een periode van werken aan een thema krijgt hij vaak de drang om expressief te schilderen en zich met verf, spatels kwasten helemaal uit te leven en te genieten van de vrijheid die het schilderen biedt.  

 

Download hier de brochure van Theo van Dam