Nieuws

Exposities 2022 op De Woude

17 april 2022

 

Vanaf 17 en 18 april (pasen) zijn er weer prachtige expositie van verschillende kunstenaars te bewonderen op De Woude!!

 

Op 2 en 3 juli komt Coby Mulder en collega's wederom exposeren op De Woude

Op 2 en 3 juli exposeert Truus Diemeer, Coby  Mulder en Gerco Mulder voor de tweede keer in het kerkje de Kemphaan van de Woude exposeren.

Wij doen dat met als titel “Onder de huid 2”

Wij zijn:

Truus Diemeer, woonachtig in Krommenie, werken in klei. Mijn beelden zijn hol opgebouwd met verschillende kleuren klei, veelal mensfiguren. Al werkend ontstaan hun karakters.

Coby Mulder, ook uit Krommenie, keramiste. Ik werk veelal met vaak nog soepele platen klei, waardoor de klei mede het eindresultaat helpt bepalen.

Gerco Mulder, woonachtig in Zwolle, schilder. Mijn werk is veelal abstract. Ik laat me intuïtief leiden door de natuur en mijn gevoel.

Bij ons alle drie gaan de voorstellingen verder dan het uitbeelden van de werkelijkheid. Daaraan draagt  de schilderachtigheid van de klei objecten het ongepolijste element in de schilderijen  zeker bij en verklaart daarmee de titel “Onder de huid”.

 

 

Op 16 en 17 juli exposeert Evalien de Lange van de Boetserie in het kerkje De Kemphaan

In het prachtige groene Beemster werkt Evalien de Lange Velzeboer al ruim 30 jaar met haar handen in de klei. Een hobby die is uitgegroeid tot haar dagelijkse werk.

Van zelfdrogende klei is zij overgegaan op Charmotte en Keramiek. Het boetseren, uithollen, glad maken, bakken en glazuren enz. heeft haar passie en geeft haar voldoening.

Evalien haar werk is divers; mensen, dieren, werk met een glimlach.  

 

 

Op 20 en 21 augustus exposeert Erik Klein Schiphorst in ons mooie kerkje

 

Erik Klein Schiphorst uit Hillegom laat unieke wereldjes ontstaan waar je blij van wordt en waar je om kunt glimlachen. “’Happy stuff with a smile” zegt hij over zijn in het oog springende objecten. In gangbare termen: scrap art, metal art, kinetic art en lichtobjecten.

Erik, stammend uit een creatief gezin van allemaal makers en verzinners, is helemaal in zijn element in zijn werkplaats. Zo’n 35 jaar geleden begon hij na zijn opleiding als bloemsierkunstenaar-meesterbinder een onderneming in gedroogde natuurlijke materialen, gevolgd door een carrière als trend stylist, en standbouw ontwerper. Daarnaast ontwierp en maakte hij 15 jaar lang de Keukenhof Inspiratietuinen.

Sinds 2019 stort hij zich volledig op het maken van vrij werk. Deze switch heeft zijn artistieke ontwikkeling in een stroomversnelling gebracht. “Het begint allemaal met een idee of materialen die ik in handen krijg. Op vakantie in Wales vond ik een oude brandblusser en handboormachine. Nooit kunnen bedenken dat uit deze combinatie het bewegende object Best Friends zou ontstaan: twee vissen, een kleine en een grote die met elkaar bewegen” vertelt Erik. “Gewoon lassen, slijpen, kloppen, branden, verven en vergulden tot er een object ontstaat waar ik blij van word. Op dit moment werk ik aan een verzoek om van een oude fiets een kip te maken. Superleuk, geen idee wat eruit komt. Al werkende ontstaat het: kunst met een lachje. Want die echte glimlach, die wil ik bij de mensen ontlokken.”

Op instagram: erik_klein_schiphorst en op www.kleinschiphorstdesign.nlis een impressie van zijn werk te vinden.

 

Tot slot op 17 en 18 september exposeert Victor de Boo

Meer informatie volgt